BIO élelmiszer

 

Bioélelmiszerek - (l)egyen egészségesen!
 
Tudja-e, hogy élelmiszereink nagy része egy tápanyaghiányos kalóriabomba, az adalékanyagoknak köszönhetően sokkal értékesebbnek látszanak, mint amennyit valójában érnek?
 
Hagyományos élelmiszereink már friss állapotukban is magukban hordoznak különböző mérgező anyagokat, mint például műtrágyázásból ill. növényvédőszerekből visszamaradt anyagokat stb., amelyekhez a feldolgozás során további ártalmas adalékanyagokat használnak fel.
 
Az egészségtelen táplálkozásnak súlyos következményei vannak. Egyre nagyobb mértékben terjednek a táplálkozás eredetű betegségek, mint pl. a gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, krónikus anyagcserebetegségek (diabétesz, elhízás, allergiák, bőrbetegségek), hiperaktivitás, asztma, rák, valamint különböző hiánybetegségek  stb.
 
Biogazdálkodás, bioélelmiszer előállítása során nem alkalmaznak szintetikus vegyszereket, állattartásban tilos az antibiotikumok, hozamfokozók alkalmazása.
Ezenkívül feldolgozás során nem alkalmaznak mesterséges adalékanyagokat, csak néhány engedélyezett közismerten ártalmatlan bioval nem helyettesíthető adalékanyag használható.
 
A bioélelmiszerek beltartalmi értéke (ásványi anyag-, nyomelem- és vitamintartalma) jóval magasabb, mint a hagyományos élelmiszereké.
 
Ha fontosnak tartja az egészségét, válassza a bio minőséget. Napi fogyasztásuk nagyon jó hatással van az immunrendszerre.
 
Összefoglalva 11 érv, amiért bioélelmiszereket érdemes választani:


1. BIO = EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS! A biotermékek napi fogyasztása különösen jó hatással van az immunrendszerre.
 
2.  BIO = TISZTA élvezet! Nemcsak egészségesek, hanem nagyon ízletesek is.
 
3. BIO - Már a legelejétől fogva! Kismamáknak, gyermekeknek különösen fontos a bioélelmiszerek fogyasztása.
 
4. BIO - A bioélelmiszerek ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalma sokkal nagyobb, mint hagyományos társaié.
 
5. BIO - Biogazdálkodás, bioélelmiszer előállítása során nem alkalmaznak szintetikus vegyszereket, műtrágyát, növényvédőszereket, továbbá az állattartásban tilos az antibiotikumok, hozamfokozók alkalmazása.
 
6.  BIO - Tilos a génmódosított szervezetek és azok származékainak használata
 
7. BIO - A feldolgozás során nem alkalmaznak mesterséges adalékanyagokat (A felhasználható adalék- és segédanyagok köre szűk, azok közismerten ártalmatlanok, és csak abban az esetben alkalmazhatók rendkívül szigorú feltételek mellett, ha nélkülük nem lehet az adott élelmiszert előállítani.)
 
8.  BIO - Mentesek az ionizációs besugárzástól.
 
9. BIO - Jelentősen kevesebb nitráttartalommal rendelkeznek, mint hagyományos társaik, ami csecsemők, kisgyermekek számára különösen fontos!
 
10. BIO - Ellenőrzött körülmények között termelt, az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően előállított termékek!

 

11. BIO = Természeti környezet megóvása. Nem szennyezi a levegőt, a talajt, a vizeket...