Civil kurázsi - a Szabad Waldorf Iskolák előtt álló kihívás, Peter Selg

MÁSODIK KIADÁS ELŐRENDELHETŐ!
2 200 Ft

NOVEMBER elején tervezzük megjelentetni a második kiadást, de az előrendelések függvényében ez korábban is megtörténhet.
Peter Selg könyvformában megjelent fontos előadása, amelyben a Szabad Waldorf Iskolák előtt álló kihívásokra tekint történelmi és emberiség-fejlődési szempontok alapján a jelenlegi körülmények között.

Az érintett témák és univerzális értékek miatt ezt az írást azoknak is bátran ajánljuk, akiknek "semmi közük" a Waldorf pedagógiához, abban a reményben, hogy a súlyos helyzet minél több embert össze tud hozni egy "kreatív ellenállásban", meghaladva és legyőzve a megosztó erőket.

Ingyenes szállítás 18.000 Ft feletti rendelésnél GLS futárral, GLS és PickPack pontra.
Pénzvisszafizetési garancia Termékeinkre 15 napos visszavásárlási garanciát adunk.
Segíthetünk? Rendelését telefonon is leadhatja, munkanapokon 8-17 óráig. 06 20 432 5979

Idézet a könyvből:
"Egy hirtelen ugrással megérkezve a jelenbe, az "akut mába" (Akut des Heutigen, Paul Celan), az előttünk álló feladatokhoz és kihívásokhoz, feltehetjük magunknak a kérdést, hogy vajon egyszer nekünk is el kell-e kezdenünk emlékkönyveket készíteni a Waldorf-iskolákról. Az utóbbi időben beszélgettem Waldorf-tanárokkal, akik kételkednek abban, hogy a Waldorf-iskola mint olyan túl fogja élni a „koronaválságot” – mivel a bevezetett intézkedések ennek a pedagógiának pont a velejét érintik és korlátozzák igen jelentős mértékben. 84 évvel ezelőtt, 1936-ban Ernst Uehli, stuttgarti Waldorf-tanár a következőket írta: „Németországban a Waldorf-iskolákat addig és csak addig próbálhatjuk még működtetni, amíg az iskolák az eszme kicsírázásának esélyét még nem veszélyeztetik. Ha a kompromisszumok már olyan mértékűek, és az iskolaszervezetek belülről és kívülről annyira megbénulnak, hogy az eszme kicsírázása már a létezésük által veszélybe kerül, akkor kell majd bezárnunk.”
Hogyan hívhatjuk azonban elő a kreatív ellenállás erőit nehéz helyzetekben? Hogyan tehetünk szert egyéni ítélőképességre olyan összetett helyzetekben, amikor az egyszerű válaszok nem adódnak maguktól, valamint a félelemvezérelt megfelelésen túli valódi akaratra és jövőbe vetett optimizmusra? Meggyőződésem, hogy az antropozófia maga, a Rudolf Steinerhez való belső kapcsolódás, valamint az ezek által megtapasztalható önálló és rendkívül bátor fellépés volt az, amely 1933 után a Waldorf-tanároknak erőt és támogatást adott, és ez segítette a teljes iskolai közösséget a továbbiakban is, miután a nemzetiszocialisták hatalomátvételét követően teljesen cselekvőképtelen állapotba kerültek. Immár 100 évvel ezelőtt, 1920 őszén Rudolf Steiner ismételten azt hangsúlyozta Dornachban, hogy a Waldorf-iskoláknak a közeljövőben olyan bátorságra kell szert tenniük, melynek révén elérhetővé válhat az államról való teljes leválás egy új, a hármas tagozódáson alapuló társasági formában. Ebben a szellemi-kulturális élet (ide tartoznak az oktatási intézmények is) a gazdasági és az állami-politikai szféráktól függetlenül működne – enélkül a teljes Waldorf-pedagógiai mozgalom „mehet a süllyesztőbe” (1920.október 12.). Néhány héttel korábban Steiner egy stuttgarti, tanároknak tartott konferencián kifejezetten egyértelművé tette, hogy mennyire határozottan egy autonóm iskola koncepcióját képviseli, nem pedig a hajbókolást azelőtt, ami az igazi Waldorf-pedagógia számára „utálatos” (1920. szeptember 22.). Ami 1933 után jött, az az ijedt alkalmazkodás és alárendelődés kezdeti időszakában egyértelmű „hajbókolás” volt az előtt, „ami számunkra utálatos”, mielőtt a kollégák rá nem eszméltek valami másra és jobbra. A Waldorf-iskolák ma újra – még ha teljesen más politikai előjelek és körülmények mellett is – olyan helyzetben vannak, amely a Waldorf-pedagógia számára „utálatos”, amint azt a szemináriumunkon elhangzott hozzászólások is megmutatták."

fordítás: Monori Dóra és Ember Zsófia

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk!
gyártó
könyv
Származási ország
Mo
Ajándék termék
Nem
A véleményírás nem elérhető. Tapasztalatát, értékelését csak ahhoz a termékhez írhatja meg, amelyet korábban megvásárolt webáruházunkban.

Szállítási díj:

- 18.000 forint számla végösszeg felett INGYENES

 8.000 – 18.000 forint számla végösszeg között 990 Ft

8.000 forint számla végösszeg alatt 1.290 Ft

Szállítási idő:

- szállítás várható ideje 2-3 munkanap;

Előfordulhat, hogy egy megrendelést váratlan készlethiány miatt nem tudunk teljesíteni, így abban az esetben, ha a fentieknél hosszabb szállítási idő várható, azt minden esetben jelezzük a megrendelő ügyfélnek telefonon vagy e-mailben.

Szállítási módok:

- FUTÁRRAL: GLS futárszolgálattal vagy saját futárral vagy a környezettudatos, +csomagolásmentes bioGOzero futárszolgáltatásunkkal a megrendelő címére

Pick Pack Pontra

- személyes átvétellel Pilissszentlászlón telefonon egyeztetett időpontban.


Fizetési feltételek, vételár:
Az árucikkek mellett feltüntetett ár tartalmazza az általános forgalmi adót és a csomagolás költségét is.  

A vételár kiegyenlítése az alábbi módokon történhet:

- Bankkártyával rendeléskor a honlapon
Átutalással a MagNet Banknál vezetett számlaszámra: 16200151-18548839 
- Utánvét: Ön a  futárnak az átvételkor fizeti ki a vételárat
 

Súlyhatár: 30 kg / csomag