Érzékeny bőr

Érzékeny bőr

Reggeli ápolás


Tisztítás

Kezdje a napot ápoló arctisztítással. Oszlassa el a Dr.Hauschka Tisztító tejet egyenletesen a nedves arcán, könnyed körkörös mozdulatokkal elegyítse, majd bő, langyos vízzel mossa le. A tenzidmentes Tisztító tej zsírmentes hatást biztosít. Kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, a bőranyagcsere termékeit és a szennyeződéseket, valamint védi és erősít a bőrt.

Erősítés, tonizálás

Fújjon tisztítás után Dr.Hauschka Arctonikot az arcára, nyakára, dekoltázsára és kezével finom mozdulatokkal nyomkodja be a bőrbe. Az Arctonik támogatja és szabályozza a bőrfunkciókat.

Érezhetően felfrissíti és élénkíti a bőrt, és támogatást nyújt a nap folyamán jelentkező káros hatásokkal szemben.
Kúraszerűen reggelente a megtisztított arcra alkalmazható Dr.Hauschka Kúraampulla S is (lásd lentebb a Zsírmentes intenzív ápolásnál).

Szintén kúraszerűen alkalmazható reggelente Dr.Hauschka Intenzív kúra 03 (lásd lentebb a Zsírmentes intenzív ápolásnál).

Nappali ápolás

Nappali ápolásként használjon Dr.Hauschka Rózsakrémet. Támogatja a bőr szerkezetét és a száraz, érzékeny bőr regenerálását. A Rózsakrém erősíti az érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőr ellenálló képességét és bársonyosan puhává varázsolja a bőrét.

Nyáron használhat kevéssé vízhiányos bőr esetén Rózsakrém helyett Dr.Hauschka Könnyű rózsakrémet.

Kiegészítő ápolás reggel


Szemkörnyék ápolása

A szemkörnyék területének nedvességmegőrzéséhez az Arctonik után egy kis mennyiségű Dr.Hauschka Szemhéjkrémet oszlasson el a szemkörnyéken az ujjbegyeivel finoman, belülről kifelé haladva. Nyugtató, frissítő és kiváló nedvességmegőrző hatással rendelkezik.

Vagy
Hordjon fel a szemkörnyék területére a Dr.Hauschka Arctonik után Dr.Hauschka Szemhéjbalzsamot, mint védelmező nappali szemkörnyékápoló készítményt. Ehhez vegyen a balzsamból egy rizsszemnyi nagyságú mennyiséget, és melegítse fel az ujjbegyei között. Oszlassa el az így keletkező viaszos filmréteget a szemkörnyék felső és alsó területén és ezt követően finoman nyomkodja be a szemzug belső részétől haladva kifelé.

A Dr.Hauschka Szemhéjbalzsam értékes növényi olajai, viaszai, gyógynövénykivonatai és a poralakú tiszta selyem növeli a szemkörnyék rugalmasságát, kisimít, véd a külső hatásoktól az. Így megelőzhető a szemkörnyék kipirosodása és a korai ráncképződés.

 

Ajakápolás

Ápolásra szoruló, száraz, repedezett és rossz vérellátású ajkak esetén használja a Dr.Hauschka Ajakkozmetikumot. Élénkíti, erősíti és kisimítja az ajkat. Különösen szélsőséges időjárási viszonyok között, pl. télen fejti ki védelmező hatását az aranysárga, gazdag balzsam.

Stiftformájának köszönhetően a Dr.Hauschka Ajakápoló stift praktikus útitárs. Ápolja és védi az ajkat a károsító környezeti hatásoktól anélkül, hogy függőséget alakítana ki. Gyenge fényvédelmet is biztosít (3-as faktor).

Zsírmentes éjszakai ápolás


Tisztítás

A tisztítás menete ugyan az, mint reggel: Dr.Hauschka Tisztító tejjel. A sminket előzetesen a Dr.Hauschka Tisztító tejjel és a Dr.Hauschka Kozmetikai szivaccsal könnyedén és kíméletesen távolítsa el. Nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel, oszlassa el a Tisztító tejet egyenletesen a benedvesített arcán, vizes kezeivel elegyítse kis körkörös mozdulatokkal, majd távolítsa el nedves kozmetikai szivaccsal.

Szemfesték eltávolításához tegyen Tisztító tejet a nedves vattakorongra.

Zsírmentes intenzív ápolás

Ezt követően hordja fel 1-2 Dr.Hauschka Kúraampulla S tartalmát az arcára (ezzel egyidejűleg az ajkakra és a szemkörnyék területére), nyakára, dekoltázsára, és kezeivel nyomkodja finoman a bőrbe a folyadékot. Ez a zsírmentes intenzív ápoló készítmény a bőr természetes megújulási ciklusához igazodik, és támogatja a bőr elhatároló- és ellenálló képességét, a kivörösödések elhalványulnak. Érfalerősítő hatásának köszönhetően a Kúraampulla S megelőzi az erek további kitágulását.

A bőr megújulási ciklusának megfelelően a kúraampullát 28 napon keresztül, rendszeresen az éjszakai ápolás során kell használni. Ezen kívül azt ajánljuk, hogy mindenki annyi ampulla kúrát végezzen egy évben, ahányszor 10 éves. Pl. 30-40 éves korban évente 3-4 ampulla kúra javasolt. A kúrával segíthető a bőrkép javulása (kitágult hajszálerek esetén kb.3 hónap).

Zsírmentes intenzív kúra

Egy újabb hónapot követően használható a Dr.Hauschka Intenzív kúra 03, hogy a stressz okozta bőrjelenségek gyógyulását felgyorsítsa, a nyugtalan, kipirosodott és túlérzékeny bőrt megnyugtassa, és az elhatároló funkciót megerősítse. A Dr.Hauschka Intenzív kúra 03 egy harmonizáló kúra, mely évente 4 alkalommal, 28 napon keresztül alkalmazható.

 

Alkalmazás

Reggel a Tisztító tejjel történő tisztítás után kb.4-5 pumpálásnyi mennyiséget hordjon fel az Intenzív kúra 03-ból az Arctonik helyett az arcra, nyakra, dekoltázsra, és kezével finoman nyomkodja a bőrébe. Végül hordja fel a nappali ápoló készítményt.

Este tisztítsa meg a bőrét tisztító tejjel, ezt követően fújja fel az Intenzív kúr 03-at, mint zsírmentes éjszakai ápoló készítményt, és finoman dolgozza be. Ezután mást ne tegyen a bőrére!

Zsírmentes alapápolás

A 28 napos ampulla kúra befejezése után erősítse arcbőrét a tisztítást követően Dr.Hauschka Arctonikkal, mint zsírmentes éjszaki alap ápoló készítménnyel.

Kényeztető program hetente 1-2 alkalommal

Hagyja maga mögött a hétköznapokat, és töltődjön fel új életerőkkel! Koncentráljon önmagára és bőrének szükségleteire. A Dr.Hauschka arcpakolások mindezekhez megadják a megfelelő lendületet. Rendszeres használatukkal átélheti, ahogy bőre láthatóan és érezhetően javulásnak indul.

Alkalmazás

Tisztítás és erősítés után hordja fel a kiválasztott Dr.Hauschka pakolást bőségesen az arcra (beleértve a szemkörnyéket), nyakra és dekoltázsra. Körülbelül 20 perces hatóidő eltelte után a pakolás maradékát nedves kendővel távolítsa el.
 
Forrás: Natura-Budapest Kft

Látható 1-15 / 15 összesen
RácsLista
Látható 1-15 / 15 összesen
RácsLista