Érzékeny, kevert bőr

Érzékeny, kevert bőr

Reggeli ápolás


Tisztítás

Kezdje a napot ápoló arctisztítással. Ehhez nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel. Tegyen a kezébe a Dr.Hauschka Mélytisztító krémből, keverje el vízzel, és oszlassa el az arcán mindkét keze segítségével. Kezdje a homlokánál, majd fentről lefelé, belülről kifelé haladva nyomkodja be (ne dörzsölje!).

Nedvesítse be ismét a kezét és finoman nyomkodja újból bőrébe a Mélytisztító krémet. Ismételje meg ezt a folyamatot többször, és ne hagyja, hogy a készítmény időközben megszáradjon.

Végül távolítsa el a Mélytisztító krémet bő meleg vízzel, és a tisztítást hideg vízzel fejezze be, majd finoman törölje szárazra a bőrét. Így megmarad a bőr természetes hydrolipid köpenye.

A Mélytisztító krém finomítja a pórusokat, támogatja a bőrkiválasztást és tisztítja az arcbőrt.


Erősítés, tonizálásA tisztítás után fújjon Dr.Hauschka Arctonik Specialt bőségesen az arcára, nyakára, dekoltázsára, és kezeivel finoman nyomkodja bőrébe.

Az Arctonik Special normalizálja a faggyútermelést, és támogatja a sebgyógyulást. Segíti a bőrt tisztátalanságának megelőzésében és csökkenti a mitesszerképződést. A pórusok finomodnak, a bőr anyagcsere tevékenysége és nedvességfolyamatai szabályozódnak.

 

Nappali ápolás

Nappali ápolásként használjon Citromfű krémet

vagy
Dr.Hauschka Revitalizáló pakolást 1-2 csepp Dr.Hauschka Arcolajjal keverve. Ez a keverék kedvező hatással van a pórusokra, melyek hamarosan láthatóan finomodnak. A gyulladási folyamatok mérséklődnek, az érzékeny bőr megnyugszik, és a bőrirritációk gyorsan megszűnnek. Ez az együttes támogatja nemcsak a száraz, hanem a tisztátalan, tág pórusú arcrészek normalizáló folyamatait is.

A Dr.Hauschka Javító stift elfedi a tisztátalanságokat, és tisztító hatása van. Antibakteriális hatású gyógynövénykivonatai révén támogatja a gyulladások gyógyulását.

Kiegészítő ápolás reggel

Szemkörnyék ápolása

A szemkörnyék területének nedvességmegőrzéséhez az Arctonik után egy kis mennyiségű Dr.Hauschka Szemhéjkrémet oszlasson el a szemkörnyéken az ujjbegyeivel finoman, belülről kifelé haladva. Nyugtató, frissítő és kiváló nedvességmegőrző hatással rendelkezik.

Vagy
Hordjon fel a szemkörnyék területére a Dr.Hauschka Arctonik után Dr.Hauschka Szemhéjbalzsamot, mint védelmező nappali szemkörnyékápoló készítményt. Ehhez vegyen a balzsamból egy rizsszemnyi nagyságú mennyiséget, és melegítse fel az ujjbegyei között. Oszlassa el az így keletkező viaszos filmréteget a szemkörnyék felső és alsó területén és ezt követően finoman nyomkodja be a szemzug belső részétől haladva kifelé.

A Dr.Hauschka Szemhéjbalzsam értékes növényi olajai, viaszai, gyógynövénykivonatai és a poralakú tiszta selyem növeli a szemkörnyék rugalmasságát, kisimít, véd a külső hatásoktól az. Így megelőzhető a szemkörnyék kipirosodása és a korai ráncképződés.

 

Ajakápolás

Ápolásra szoruló, száraz, repedezett és rossz vérellátású ajkak esetén használja a Dr.Hauschka Ajakkozmetikumot. Élénkíti, erősíti és kisimítja az ajkat. Különösen szélsőséges időjárási viszonyok között, pl. télen fejti ki védelmező hatását az aranysárga, gazdag balzsam.

Stiftformájának köszönhetően a Dr.Hauschka Ajakápoló stift praktikus útitárs. Ápolja és védi az ajkat a károsító környezeti hatásoktól anélkül, hogy függőséget alakítana ki. Gyenge fényvédelmet is biztosít (3-as faktor).


Zsírmentes éjszakai ápolás

Tisztítás

A tisztítás úgy történik, mint reggel a Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel. A sminket előzetesen a Dr.Hauschka Tisztító tejjel és a Dr.Hauschka Kozmetikai szivaccsal könnyedén és kíméletesen távolítsa el. Nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel, oszlassa el a Tisztító tejet egyenletesen a benedvesített arcán, vizes kezeivel elegyítse kis körkörös mozdulatokkal, majd távolítsa el nedves kozmetikai szivaccsal. Szemfesték eltávolításához tegyen Tisztító tejet a nedves vattakorongra.

 

Zsírmentes intenzív ápolás

Ezt követően hordja fel 1-2 Dr.Hauschka Kúraampulla S tartalmát az arcra (beleértve a száj- és szemkörnyéket), nyakra, dekoltázsra, és finoman nyomkodja a folyadékot a bőrébe. Ez a zsírmentes intenzív ápoló készítmény hozzájárul a természetes bőrmegújulási ciklus támogatásához. Tölgyfakéreg és gyöngy kivonata támogatja a bőr elhatároló- és ellenálló képességét.

A gyógynövények és ásványi anyagok megnyugtatják a bőrt, a kivörösödések elhalványulnak. Erősítő hatásának köszönhetően a Kúraampulla S megelőzi az erek további kitágulását.

A bőr megújulási ciklusának megfelelően a Dr.Hauschka kúraampullát 28 napon keresztül, rendszeresen az éjszakai ápolás során kell használni.

Ezen kívül azt ajánljuk, hogy mindenki annyi ampulla kúrát végezzen egy évben, ahányszor 10 éves. Pl. 30-40 éves korban évente 3-4 ampulla kúra javasolt. A kúrával segíthető a bőrkép javulása (kitágult hajszálerek esetén kb.3 hónap).

Zsírmentes alap ápolás

A 28 napos ampulla kúra befejezése után erősítse bőrét a tisztítást követően Dr.Hauschka Arctonik Speciallal, mint zsírmentes alap ápoló készítménnyel.

 

Zsírmentes intenzív kúra

Egy újabb hónapot követően alkalmazható a Dr.Hauschka Intenzív kúra 01 vagy 02 a gyulladások lefolyásának felgyorsítása, a bőr tisztítófolyamatainak támogatására és újabb aknék kialakulásának megelőzése érdekében.

 

Az Intenzív kúra 01 speciálisan a serdülőkor igényeinek felel meg, különösen tisztátalan bőr esetén, miközben az Intenzív kúra 02 a 25 éves kor feletti tisztátalanságok leküzdésében nyújt segítséget.

 

A harmonizáló intenzív kúrákat évente 4 alkalommal ajánlott alkalmazni 28 napon keresztül.

 

Stressz okozta bőrelváltozásoknál ajánlott a Dr.Hauschka Intenzív kúra 03 alkalmazása, a tisztító folyamatok felgyorsítása, nyugtalan, kivörösödött és túlérzékeny bőr megnyugtatása és az elhatároló funkció erősítése érdekében. A Dr.Hauschka Intenzív kúra 03 egy harmonizáló kúra, melyet évente 4 alkalommal 28 napon keresztül ajánlott alkalmazni.

 

Az intenzív kúra alkalmazása

Reggelente hordjon fel a Mélytisztító krémmel történő tisztítás után kb.4-5 pumpálásnyi Intenzív kúrát az Arctonik Special helyett az arcra, nyakra, dekoltázsra és finom mozdulatokkal nyomkodja a bőrébe. Ezt követően hordja fel a nappali ápoló készítményt.
Esténként tisztítsa meg arcát Tisztító tejjel vagy Mélytisztító krémmel, majd fújjon Intenzív kúrát, mint zsírmentes éjszakai ápoló készítményt a bőrére, és finoman nyomkodja be.

Kényeztető program hetente 1-2 alkalommal

Hagyja maga mögött a hétköznapokat, és töltődjön fel új életerőkkel. Koncentráljon önmagára és bőrének szükségleteire. A Dr.Hauschka arcpakolások mindezekhez megadják a megfelelő lendületet. Rendszeres használatukkal átélheti, ahogy bőre láthatóan és érezhetően javulásnak indul.

Hogy a felső hámréteg szárazságát elkerüljük, valamint a bőrt felfrissítsük és intenzíven átnedvesítsük, ajánlatos a Dr.Hauschka Revitalizáló pakolással történő különleges ápolás. Támogatja a bőr megújulását, tisztít és finomítja a pórusokat. Az érzékeny bőrt megnyugtatja. A megkeményedett vagy heges bőr rugalmasabb és puhább lesz. A bőr felfrissül és egyenletessé válik.

A bőr kivörösödésének és gyulladásának esetén ajánlott hetente 1-2 alkalommal az érzékeny, stresszes bőrt Dr.Hauschka Bőrnyugtató pakolással ápolni. Az értékes gyógynövények együttese nyugtatja és erősíti a bőrt. Segíti a bőrt nedvességtartalmának megőrzésében, valamint intenzív ápolást nyújt.

 

Alkalmazása

Hordja fel a kiválasztott Dr.Hauschka pakolást a Dr.Hauschka Tisztító tejjel vagy a Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel történő tisztítás, és a Dr.Hauschka Arctonik Speciallal történő erősítés után bőségesen az arcra (beleértve a szemkörnyék területét), nyakra, dekoltázsra. Körülbelül 20 perces hatóidő után távolítsa el a pakolás maradékát egy meleg, nedves kendővel.

 

Forrás: Natura-Budapest Kft
 

Látható 1-15 / 15 összesen
RácsLista
Látható 1-15 / 15 összesen
RácsLista

Kedves Látogatónk! Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát! Erről bővebben a Adatvédelem aloldalon olvashat.