Férfiaknak

Férfiaknak

Reggeli ápolás

 

Tisztítás

Kezdje a napot a borotválkozás után ápoló arctisztítással. Ehhez nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel. Tegyen a kezébe a Dr.Hauschka Mélytisztító krémből, keverje el vízzel, és oszlassa el az arcán mindkét keze segítségével.

 

Kezdje a homlokánál, majd fentről lefelé, belülről kifelé haladva nyomkodja be (ne dörzsölje!). Nedvesítse be ismét a kezét és finoman nyomkodja újból bőrébe a Mélytisztító krémet.

 

Ezt a folyamatot többször ismételje, és ne hagyja, hogy a készítmény időközben megszáradjon. Végül távolítsa el a Mélytisztító krémet bő meleg vízzel, és a tisztítást hideg vízzel fejezze be, majd finoman törölje szárazra a bőrét. Így megmarad a bőr természetes hydrolipid köpenye.

A Mélytisztító krém finomítja a pórusokat, támogatja a bőr kiválasztását és tisztítja az arcbőrt.

A Mélytisztító krém helyett használhat borotválkozás után Dr.Hauschka Tisztító tejet a finomabb arctisztításhoz. Könnyed visszazsírozó hatása van. Kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, bőrkiválasztási termékeket és szennyeződéseket.

 

A Tisztító tej kiválóan alkalmas az érzékeny, kivörösödött, kisebesedésre alkalmas bőr számára. Oszlassa el a Tisztító tejet egyenletesen a nedves arcán, könnyed mozdulatokkal ujjaival elegyítse, majd bő meleg vízzel távolítsa el, és az arcát finoman törölje szárazra.
 

Erősítés, tonizálás

A tisztítás után fújjon Dr.Hauschka Arctonik Specialt az arcára, nyakára, dekoltázsára, és kezeivel finoman nyomkodja bőrébe. Az Arctonik Special normalizálja a faggyútermelést, és támogatja a sebgyógyulást. Segíti a bőrt tisztátalanságának megelőzésében és csökkenti a mitesszerképződést. A pórusok finomodnak, a bőr anyagcsere tevékenysége és nedvességfolyamatai szabályozódnak.

Az Arctonik Special egy élénkítő borotválkozás utáni arcszesz kivörösödésre, gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr és benőtt szőrszálak esetén.

Kisebb sérülések, kivörösödés és bőrirritáció esetén használhatja a Dr.Hauschka Ampulla S-t, egy ampulla tartalmát finoman a bőrre felhordva és benyomkodva.

Nappali ápolás

Nappali ápolásként használjon Dr.Hauschka Arctejet. Aktiválja a bőr zsír- és nedvességtermelését, frissít és élénkít. Az Arctej ideális nedvességszabályozó alapot képez az azt követő Dr.Hauschka Birskrém használatához.

A Birskrém egy könnyen beszívódó, nedvességmegtartó ápoló készítmény, és ideális védelmet nyújt a bőrt sújtó környezeti hatások ellen. A Birskrém frissít és védelmez egy lépésben.

Zsíros bőr esetén ajánlatos a Dr.Hauschka Arctejbe 1-2 csepp Dr.Hauschka Arcolajat keverni. Segítségével a gyulladásos folyamatok alább hagynak, a bőr megnyugszik. Ez a kombináció nem csak a száraz, hanem a tisztátalan, tág pórusú arcrészek normalizáló folyamatait is támogatja. Amint a bőrkép javulásnak indult, nappali ápolásként használható a Dr.Hauschka Birskrém (lásd fent).

A Dr.Hauschka Javító stift elfedi a tisztátalanságokat, és tisztító hatása van. Antibakteriális hatású gyógynövénykivonatai révén támogatja a gyulladások gyógyulását.

Kiegészítő ápolás reggel

Szemkörnyék ápolása

A szemkörnyék területének nedvességmegőrzéséhez az Arctonik után egy kis mennyiségű Dr.Hauschka Szemhéjkrémet oszlasson el a szemkörnyéken a gyűrűsujjával, finoman, belülről kifelé haladva. Nyugtató, frissítő és kiváló nedvességmegőrző hatással rendelkezik.

Vagy
Hordjon fel a szemkörnyék területére az Arctonik után Dr.Hauschka Szemhéjbalzsamot, mint védelmező nappali szemkörnyékápoló készítményt. Ehhez vegyen a balzsamból egy rizsszemnyi nagyságú mennyiséget, és melegítse fel az ujjbegyei között. Oszlassa el az így keletkező viaszos filmréteget a szemkörnyék felső és alsó területén és ezt követően finoman nyomkodja be a szemzug belső részétől haladva kifelé.

 

A szemhéjbalzsam értékes növényi olajai, viaszai, gyógynövénykivonatai és a poralakú tiszta selyem növeli a szemkörnyék rugalmasságát, kisimít, véd a külső hatásoktól az. Így megelőzhető a szemkörnyék kipirosodása és a korai ráncképződés.
 

Ajakápolás

Ápolásra szoruló, száraz, repedezett és rossz vérellátású ajkak esetén használja a Dr.Hauschka Ajakkozmetikumot. Élénkíti, erősíti és kisimítja az ajkat. Különösen szélsőséges időjárási viszonyok között, pl. télen fejti ki védelmező hatását ez az aranysárga, gazdag balzsam.

Stiftformájának köszönhetően a Dr.Hauschka Ajakápoló stift praktikus útitárs. Ápolja és védi az ajkat a károsító környezeti hatásoktól anélkül, hogy függőséget alakítana ki. Gyenge fényvédelmet is biztosít (3-as faktor).

Zsírmentes éjszakai ápolás

Tisztítás

A tisztítás ugyan úgy történik, mint reggel: Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel vagy Dr.Hauschka Tisztító tejjel (lásd fent).
Zsírmentes intenzív ápolás

Hordja fel tisztítás után 1-2 Dr.Hauschka Kúraampulla N tartalmát az arcára (beleértve a száj- és szemkörnyék területét), valamint a nyakára és a dekoltázsára, és kezeivel finoman nyomkodja bőrébe a folyadékot. Ez a zsírmentes intenzív készítmény támogatja a bőr természetes megújulási ciklusát, normalizálja a zsír- és folyadéktermelést és szabályozza a bőr saját erőit.

Vagy
Érzékeny, kivörösödésre hajlamos bőr esetén hordja fel 1-2 Dr.Hauschka Kúraapmulla S tartalmát az arcra (beleértve a száj- és szemkörnyék területét), nyakra, dekoltázsra és kezei segítségével finoman nyomkodja bőrébe a folyadékot. Ez a zsírmentes intenzív készítmény szintén alátámasztja a bőr természetes megújulási folyamatait.

 

Tölgyfakéreg és gyöngy kivonat támogatja a bőr elhatároló- és ellenálló képességét. A gyógynövények és ásványok együttese megnyugtatja a bőrt, a vörösödések elhalványulnak. Érfalerősítő hatásának köszönhetően a Kúraampulla S megelőzi az erek további kitágulását.

A bőr megújulási ciklusának megfelelően a Dr.Hauschka Kúraampullákat 28 napon keresztül, rendszeresen az éjszakai ápolás során kell alkalmazni. Ezen kívül azt ajánljuk, hogy mindenki annyi ampulla kúrát végezzen egy évben, ahányszor 10 éves. Pl. 40-50 éves korban évente 4-5 ampulla kúra javasolt. A Dr.Hauschka Kúraampulla S-t a bőrkép javulásáig kell alkalmazni (kitágult hajszálerek esetén kb.3 hónap).
Zsírmentes alapápolás

A 28 napos ampullakúra befejezése után erősítse bőrét a tisztítást követően Dr.Hauschka Arctonik Speciallal, mint zsírmentes alap ápoló készítménnyel.
Zsírmentes intenzív kúra

Igényes, érett bőr esetén esténként a Dr.Hauschka Ttisztító tejjel vagy a Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel történő tisztítást követően fújjon az arcára, nyakára, dekoltázsára a Dr.Hauschka Intenzí kúra 04-ből, és a folyadékot kezeivel finoman nyomkodja bőrébe. Támogatja a bőr egészséges funkcióit, alátámasztja és harmonizálja a bőr életerőit.


Kényeztető program hetente 1-2 alkalommal

Hagyja maga mögött a hétköznapokat, és töltődjön fel új energiával. Koncentráljon önmagára és bőrének szükségleteire. A Dr.Hauschka arcpakolások mindezekhez megadják a megfelelő lendületet. Rendszeres használatukkal átélheti, ahogy bőre láthatóan és érezhetően javulásnak indul.

Hogy a felső hámréteg szárazságát elkerüljük, valamint a bőrt felfrissítsük és intenzíven átnedvesítsük, ajánlatos a Dr.Hauschka Revitalizáló pakolással történő különleges ápolás. Támogatja a bőr megújulását, tisztít és finomítja a pórusokat. Az érzékeny bőrt megnyugtatja. A megkeményedett vagy heges bőr rugalmasabb és puhább lesz. A bőr felfrissül és egyenletessé válik.

A bőr kivörösödésének és gyulladásának esetén ajánlott hetente 1-2 alkalommal az érzékeny, stresszes bőrt Dr.Hauschka Bőrnyugtató pakolással ápolni. Az értékes gyógynövények együttese nyugtatja és erősíti a bőrt. Segíti a bőrt nedvességtartalmának megőrzésében, valamint intenzív ápolást nyújt.

 

Alkalmazása

Hordja fel a kiválasztott Dr.Hauschka pakolást a Dr.Hauschka Tisztító tejjel vagy a Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel történő tisztítás, és a Dr.Hauschka Arctonik Speciallal történő erősítés után bőségesen az arcra (beleértve a szemkörnyék területét), nyakra, dekoltázsra. Körülbelül 20 perces hatóidő után távolítsa el a pakolás maradékát egy meleg, nedves kendővel.

 

Forrás: Natura-Budapest Kft

Látható 1-17 / 17 összesen
RácsLista
Látható 1-17 / 17 összesen
RácsLista

Kedves Látogatónk! Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát! Erről bővebben a Adatvédelem aloldalon olvashat.