Kevert bőr

Kevert bőr

 

Reggeli ápolás

 

Tisztítás

Kezdje a napot ápoló arctisztítással. Ehhez nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel. Tegyen a kezébe a Dr.Hauschka Mélytisztító krémből, keverje el vízzel, és oszlassa el az arcán mindkét keze segítségével.

Kezdje a homlokánál, majd fentről lefelé, belülről kifelé haladva nyomkodja be (ne dörzsölje!). Nedvesítse be ismét a kezét és finoman nyomkodja újból bőrébe a Mélytisztító krémet. Ismételje meg ezt a folyamatot többször, és ne hagyja, hogy a készítmény időközben megszáradjon.

Végül távolítsa el a Mélytisztító krémet bő meleg vízzel, és a tisztítást hideg vízzel fejezze be, majd finoman törölje szárazra a bőrét. Így megmarad a bőr természetes hydrolipid köpenye.

A Mélytisztító krém finomítja a pórusokat, támogatja a bőrkiválasztást és tisztítja az arcbőrt.

Erősítés, tonizálás

A tisztítás után fújon Dr.Hauschka Arctonik Specialt bőségesen az arcára, nyakára, dekoltázsára, és kezeivel finoman nyomkodja bőrébe.

Az Arctonik Special normalizálja a faggyútermelést, és támogatja a sebgyógyulást. Segíti a bőrt tisztátalanságának megelőzésében és csökkenti a mitesszerképződést. A pórusok finomodnak, a bőr anyagcsere tevékenysége és nedvességfolyamatai szabályozódnak.

 

Nappali ápolás

Nappali ápolásként használjon Dr.Hauschka Arctejet, 1-2 csepp Dr.Hauschka Arcolajjal összekeverve. Ez a keverék segíti a bőr zsír- és nedvességháztartásának kiegyensúlyozását, frissíti és élénkíti a bőrműködést, könnyen beszívódik, és nincs zsírozó hatása.

Ez az együttes nem csak a zsíros és száraz területek normalizáló folyamatait támogatja, hanem a tisztátalan, tág pórusú arcrészekét is. Kevert bőrállapot esetén használhatjuk nappali, harmonizáló ápolásként a Dr.Hauschka Rózsakrémet is.

A Dr.Hauschka Javító stift elfedi a tisztátalanságokat, és tisztító hatása van. Antibakteriális hatású gyógynövénykivonatai révén támogatja a gyulladások gyógyulását.


Kiegészítő ápolás reggel

Szemkörnyék ápolása

A szemkörnyék területének nedvességmegőrzéséhez az Arctonik után egy kis mennyiségű Dr.Hauschka Szemhéjkrémet oszlasson el a szemkörnyéken az ujjbegyeivel finoman, belülről kifelé haladva. Nyugtató, frissítő és kiváló nedvességmegőrző hatással rendelkezik.

 

Vagy
Hordjon fel a szemkörnyék területére a Dr.Hauschka Arctonik után Dr.Hauschka Szemhéjbalzsamot, mint védelmező nappali szemkörnyékápoló készítményt.

Ehhez vegyen a balzsamból egy rizsszemnyi nagyságú mennyiséget, és melegítse fel az ujjbegyei között. Oszlassa el az így keletkező viaszos filmréteget a szemkörnyék felső és alsó területén és ezt követően finoman nyomkodja be a szemzug belső részétől haladva kifelé.

 

A Dr.Hauschka Szemhéjbalzsam értékes növényi olajai, viaszai, gyógynövénykivonatai és a poralakú tiszta selyem növeli a szemkörnyék rugalmasságát, kisimít, véd a külső hatásoktól az. Így megelőzhető a szemkörnyék kipirosodása és a korai ráncképződés.

Ajakápolás

Ápolásra szoruló, száraz, repedezett és rossz vérellátású ajkak esetén használja a Dr.Hauschka Ajakkozmetikumot. Élénkíti, erősíti és kisimítja az ajkat. Különösen szélsőséges időjárási viszonyok között, pl. télen fejti ki védelmező hatását az aranysárga, gazdag balzsam.

Stiftformájának köszönhetően a Dr.Hauschka Ajakápoló stift praktikus útitárs. Ápolja és védi az ajkat a károsító környezeti hatásoktól anélkül, hogy függőséget alakítana ki. Gyenge fényvédelmet is biztosít (3-as faktor).


Zsírmentes éjszakai ápolás

Tisztítás

A tisztítás úgy történik, mint reggel: Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel. A sminket előzetesen a Dr.Hauschka Tisztító tejjel és a Dr.Hauschka Kozmetikai szivaccsal könnyedén és kíméletesen távolítsa el.

Nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel, oszlassa el a Tisztító tejet egyenletesen a benedvesített arcán, vizes kezeivel elegyítse kis körkörös mozdulatokkal, majd távolítsa el nedves kozmetikai szivaccsal. Szemfesték eltávolításához tegyen Tisztító tejet a nedves vattakorongra.

Zsírmentes intenzív ápolás

Hordja fel tisztítás után 1-2 Dr.Hauschka Kúraampulla N tartalmát az arcára (beleértve a száj- és szemkörnyék területét), valamint a nyakára és a dekoltázsára, és kezeivel finoman nyomkodja bőrébe a folyadékot. Ez a zsírmentes intenzív készítmény támogatja a bőr természetes megújulási ciklusát, normalizálja a zsír- és folyadéktermelést és szabályozza a bőr saját erőit.

A bőr megújulási ciklusának megfelelően a Dr.Hauschka Kúraampullákat 28 napon keresztül, rendszeresen az éjszakai ápolásnál kell alkalmazni. Ezen kívül azt ajánljuk, hogy mindenki annyi ampulla kúrát végezzen egy évben, ahányszor 10 éves. Pl. 40-50 éves korban évente 4-5 ampulla kúra javasolt.

 

Zsírmentes alapápolás

Egy 28 napos ampulla kúra befejezése után erősítse bőrét a tisztítást követően a Dr.Hauschka Arctonik Speciallal, mint zsírmentes alap ápoló készítménnyel.
Zsírmentes intenzív kúra

Egy újabb hónapot követően alkalmazható a Dr.Hauschka Intenzív kúra 01 vagy 02 a gyulladások lefolyásának felgyorsítására, a bőr tisztítófolyamatainak támogatására és újabb aknék kialakulásának megelőzésére.

Az Intenzív kúra 01 speciálisan a serdülőkor igényeinek felel meg, különösen tisztátalan bőr esetén, miközben az Intenzív kúra 02 a 25 éves kor feletti tisztátalanságok leküzdésében nyújt segítséget. A harmonizáló intenzív kúrákat évente 4 alkalommal ajánlott alkalmazni 28 napon keresztül.

 

Az intenzív kúra alkalmazása

Reggelente hordjon fel a Mélytisztító krémmel történő tisztítás után kb.4-5 pumpálásnyi Intenzív kúrát az Arctonik Special helyett az arcra, nyakra, dekoltázsra és finom mozdulatokkal nyomkodja a bőrébe.

Ezt követően hordja fel a nappali ápoló készítményt.


Esténként tisztítsa meg az arcát Tisztító tejjel vagy Mélytisztító krémmel (használatát lásd fent), majd fújja fel az Intenzív kúrát, mint zsírmentes éjszakai ápoló készítményt, és finoman nyomkodja a bőrébe.

Kényeztető program hetente 1-2 alkalommal

Hagyja maga mögött a hétköznapokat, és töltődjön fel új életerőkkel. Koncentráljon önmagára és bőrének szükségleteire. A Dr.Hauschka arcpakolások mindezekhez megadják a megfelelő lendületet. Rendszeres használatukkal átélheti, ahogy bőre láthatóan és érezhetően javulásnak indul.

A mélytisztító intenzív ápoláshoz használja hetente 1-2 alkalommal a Dr.Hauschka Arcgőzölő koncentrátumot és a Dr.Hauschka Tisztító maszkot. Öntsön fél liter forró vizet egy edénybe, adjon hozzá 2 evőkanál Arcgőzölő koncentrátumot, és gőzölje a megtisztított arcot (kb. 3-10 percig a bőrállapottól függően, törölközővel a fej és az edény felett).

 

Az Arcgőzölő koncentrátum szabályozza a vérellátást és a bőrkiválasztást, aktiválja a bőr ellenálló képességét, a mitesszerek könnyen eltávolíthatóvá válnak.
Keverjen el 2 teáskanál Tisztító maszkot kb. 2,5 teáskanál vízzel és 4-5 pumpálásnyi Arctonik Speciallal, majd hordja fel a maszkot a felgőzölt arcra (a szemet kihagyva). Hagyja a maszkot 3-7 percig megszáradni, majd mossa le kozmetikai szivaccsal és bő vízzel.

 

A bőr sima lesz, tiszta pórusú és a gyulladások könyebben gyógyulnak. A Tisztító maszk az elhalt hámsejteket és a bőr kiválasztási termékeit aktívan magába veszi, nyugtatóan hat és támogatja a megújulást.

Hogy a felső hámréteg szárazságát elkerüljük, valamint a bőrt felfrissítsük és intenzíven átnedvesítsük, ajánlatos a Dr.Hauschka Revitalizáló pakolással történő különleges ápolás.

Támogatja a bőr megújulását, tisztít és finomítja a pórusokat. Az érzékeny bőrt megnyugtatja. A megkeményedett vagy heges bőr rugalmasabb és puhább lesz. A bőr felfrissül és egyenletessé válik.

 

Alkalmazása

Hordja fel a kiválasztott Dr.Hauschka pakolást a Dr.Hauschka Tisztító tejjel vagy a Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel történő tisztítás, és a Dr.Hauschka Arctonik Speciallal történő erősítés után bőségesen az arcra (beleértve a szemkörnyék területét), nyakra, dekoltázsra. Körülbelül 20 perces hatóidő után távolítsa el a pakolás maradékát egy meleg, nedves kendővel.

 

Forrás: Natura-Budapest Kft
 

Látható 1-19 / 19 összesen
RácsLista
Látható 1-19 / 19 összesen
RácsLista

Kedves Látogatónk! Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát! Erről bővebben a Adatvédelem aloldalon olvashat.