Zsíros, tisztátalan bőr

Zsíros, tisztátalan bőr

Reggeli ápolás

Tisztítás

Kezdje a napot ápoló arctisztítással. Ehhez nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel. Tegyen a kezébe a Dr.Hauschka Mélytisztító krémből, keverje el vízzel, és oszlassa el az arcán mindkét keze segítségével. Kezdje a homlokánál, majd fentről lefelé, belülről kifelé haladva nyomkodja be (ne dörzsölje!).

Nedvesítse be ismét a kezét és finoman nyomkodja újból bőrébe a Mélytisztító krémet. Ismételje meg ezt a folyamatot többször, és ne hagyja, hogy a készítmény időközben megszáradjon. Végül távolítsa el a Mélytisztító krémet bő meleg vízzel, és a tisztítást hideg vízzel fejezze be, majd finoman törölje szárazra a bőrét. Így megmarad a bőr természetes hydrolipid köpenye.

 

A Mélytisztító krém finomítja a pórusokat, támogatja a bőrkiválasztást és tisztítja az arcbőrt.

Erősítés, tonizálás

A tisztítás után fújja fel a Dr.Hauschka Arctonik Specialt bőségesen az arcára, nyakára, dekoltázsára, és kezeivel finoman nyomkodja bőrébe.

Az Arctonik Special normalizálja a faggyútermelést, és támogatja a sebgyógyulást. Segíti a bőrt tisztátalanságának megelőzésében és csökkenti a mitesszerképződést. A pórusok finomodnak, a bőr anyagcsere tevékenysége és nedvességfolyamatai szabályozódnak.
 

Nappali ápolás

Nappali ápolásként használjon 1-2 csepp Dr.Hauschka Arcolajat. A gyógynövények értékes együttese szabályozóan hat a zsíros, tág pórusú, tisztátalan és gyulladásra hajlamos bőrre. A túlzott faggyútermelés normalizálódik, a bőr megnyugszik és finom lesz. Az olaj jól beszívódik. Ha pár perc várakozási idő után úgy érzi, hogy maradt be nem szívódott olaj a bőrén, azt finoman itassa le egy puha papírtörlő segítségével.

 

A zsíros és mégis száraz, vízhiányos tisztátalan bőrnél az Arctonik Speciál révén még nedves bőrre hordja fel a kis mennyiségű Arcolajat.

A Dr.Hauschka Javító stift elfedi a tisztátalanságokat, és tisztító hatása van. Antibakteriális hatású gyógynövénykivonatai révén támogatja a gyulladások gyógyulását.Kiegészítő ápolás reggel

Szemkörnyék ápolása

A szemkörnyék területének nedvességmegőrzéséhez az Arctonik után egy kis mennyiségű Dr.Hauschka Szemhéjkrémet oszlasson el a szemkörnyéken az ujjbegyeivel finoman, belülről kifelé haladva. Nyugtató, frissítő és kiváló nedvességmegőrző hatással rendelkezik.

 

Vagy
Hordjon fel a szemkörnyék területére a Dr.Hauschka Arctonik után Dr.Hauschka Szemhéjbalzsamot, mint védelmező nappali szemkörnyékápoló készítményt. Ehhez vegyen a balzsamból egy rizsszemnyi nagyságú mennyiséget, és melegítse fel az ujjbegyei között. Oszlassa el az így keletkező viaszos filmréteget a szemkörnyék felső és alsó területén és ezt követően finoman nyomkodja be a szemzug belső részétől haladva kifelé.

 

A Dr.Hauschka Szemhéjbalzsam értékes növényi olajai, viaszai, gyógynövénykivonatai és a poralakú tiszta selyem növeli a szemkörnyék rugalmasságát, kisimít, véd a külső hatásoktól az. Így megelőzhető a szemkörnyék kipirosodása és a korai ráncképződés.

 

Ajakápolás

Ápolásra szoruló, száraz, repedezett és rossz vérellátású ajkak esetén használja a Dr.Hauschka Ajakkozmetikumot. Élénkíti, erősíti és kisimítja az ajkat. Különösen szélsőséges időjárási viszonyok között, pl. télen fejti ki védelmező hatását az aranysárga, gazdag balzsam.

Stiftformájának köszönhetően a Dr.Hauschka Ajakápoló stift praktikus útitárs. Ápolja és védi az ajkat a károsító környezeti hatásoktól anélkül, hogy függőséget alakítana ki. Gyenge fényvédelmet is biztosít (3-as faktor).

Zsírmentes éjszakai ápolás

 

Tisztítás

A tisztítás úgy történik, mint reggel: Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel. A sminket előzetesen a Dr.Hauschka Tisztító tejjel és a Dr.Hauschka Kozmetikai szivaccsal könnyedén és kíméletesen távolítsa el. Nedvesítse be az arcát bő meleg vízzel, oszlassa el a Tisztító tejet egyenletesen a benedvesített arcán, vizes kezeivel elegyítse kis körkörös mozdulatokkal, majd távolítsa el nedves kozmetikai szivaccsal.

Szemfesték eltávolításához tegyen Tisztító tejet a nedves vattakorongra.
 

Zsírmentes intenzív ápolás


Hordja fel tisztítás után 1-2 Dr.Hauschka Kúraampulla N tartalmát az arcára (beleértve a száj- és szemkörnyék területét), valamint a nyakára és a dekoltázsára, és kezeivel finoman nyomkodja bőrébe a folyadékot. Ez a zsírmentes intenzív készítmény támogatja a bőr természetes megújulási ciklusát, normalizálja a zsír- és folyadéktermelést és szabályozza a bőr saját erőit.

A bőr megújulási ciklusának megfelelően a Dr.Hauschka Kúraampullákat 28 napon keresztül, rendszeresen az éjszakai ápolásnál kell alkalmazni.

Ezen kívül azt ajánljuk, hogy mindenki annyi ampulla kúrát végezzen egy évben, ahányszor 10 éves. Pl. 40-50 éves korban évente 4-5 ampulla kúra javasolt.
Zsírmentes alapápolás

Egy 28 napos ampulla kúra befejezése után erősítse bőrét a tisztítást követően a Dr.Hauschka Arctonik Speciallal, mint zsírmentes alap ápolókészítménnyel.

 

Zsírmentes intenzív kúra

Egy újabb hónapot követően alkalmazható a Dr.Hauschka Intenzív kúra 01 vagy 02 a gyulladások lefolyásának felgyorsítására, a bőr tisztítófolyamatainak támogatására és újabb aknék kialakulásának megelőzésére.

 

Az Intenzív kúra 01 speciálisan a serdülőkor igényeinek felel meg, különösen tisztátalan bőr esetén, miközben az Intenzív kúra 02 a 25 éves kor feletti tisztátalanságok leküzdésében nyújt segítséget. A harmonizáló intenzív kúrákat évente 4 alkalommal ajánlott alkalmazni 28 napon keresztül.

Az intenzív kúra alkalmazása

Reggelente hordjon fel a Mélytisztító krémmel történő tisztítás után kb.4-5 pumpálásnyi Intenzív kúrát az Arctonik Special helyett az arcra, nyakra, dekoltázsra és finom mozdulatokkal nyomkodja a bőrébe. Ezt követően hordja fel a nappali ápoló készítményt.
Esténként tisztítsa meg az arcát Tisztító tejjel vagy Mélytisztító krémmel (használatát lásd fent), majd fújja fel az Intenzív kúrát, mint zsírmentes éjszakai ápoló készítményt, és finoman dolgozza bőrébe.

Kényeztető program hetente 1-2 alkalommal

Hagyja maga mögött a hétköznapokat, és töltődjön fel új energiával. Koncentráljon önmagára és bőrének szükségleteire. A Dr.Hauschka arcpakolások mindezekhez megadják a megfelelő lendületet. Rendszeres használatukkal átélheti, ahogy bőre láthatóan és érezhetően javulásnak indul.


A mélytisztító intenzív ápoláshoz használja hetente 1-2 alkalommal a Dr.Hauschka Arcgőzölő koncentrátumot és a Dr.Hauschka Tisztító maszkot. Öntsön fél liter forró vizet egy edénybe, adjon hozzá 2 evőkanál Arcgőzölő koncentrátumot, és gőzölje a megtisztított arcot (kb. 3-10 percig a bőrállapottól függően, törölközővel a fej és az edény felett).

Az Arcgőzölő koncentrátum szabályozza a vérellátást és a bőrkiválasztást, aktiválja a bőr ellenálló képességét, a mitesszerek könnyen eltávolíthatóvá válnak.
 

Keverjen el 2 teáskanál Tisztító maszkot kb. 2,5 teáskanál vízzel és 4-5 pumpálásnyi Arctonik Speciallal, majd hordja fel a maszkot a felgőzölt arcra (a szemet kihagyva). Hagyja a maszkot 3-7 percig megszáradni, majd mossa le kozmetikai szivaccsal és bő vízzel.
 

A bőr sima lesz, tiszta pórusú és a gyulladások könyebben gyógyulnak. A Tisztító maszk az elhalt hámsejteket és a bőr kiválasztási termékeit aktívan magába veszi, nyugtatóan hat és támogatja a megújulást.

Hogy a felső hámréteg szárazságát elkerüljük, valamint a bőrt felfrissítsük és intenzíven átnedvesítsük, ajánlatos a Dr.Hauschka Revitalizáló pakolással történő különleges ápolás. Támogatja a bőr megújulását, tisztít és finomítja a pórusokat. Az érzékeny bőrt megnyugtatja. A megkeményedett vagy heges bőr rugalmasabb és puhább lesz. A bőr felfrissül és egyenletessé válik.

 

Alkalmazása

Hordja fel a kiválasztott Dr.Hauschka pakolást a Dr.Hauschka Tisztító tejjel vagy a Dr.Hauschka Mélytisztító krémmel történő tisztítás, és a Dr.Hauschka Arctonik Speciallal történő erősítés után bőségesen az arcra (beleértve a szemkörnyék területét), nyakra, dekoltázsra. Körülbelül 20 perces hatóidő után távolítsa el a pakolás maradékát egy meleg, nedves kendővel.

 

Forrás: Natura-Budapest Kft

Látható 1-17 / 17 összesen
RácsLista
Látható 1-17 / 17 összesen
RácsLista