Dekorkozmetikumok

Dekoratív kozmetika gyógyító növényekkel

Teljes dekoratív sorozatot kínálunk természetes összetevőkből, ápoló tulajdonsággal.

 

A Dr. Hauschka dekozkozmetikumoknál a cél nem csupán a díszítés, hanem egyben a bôr ápolása is.

Ezt az alkalmazott értékes növényi olajok és viaszok, gyógynövénykivonatok teszik lehetôvé.

Legyen szó leheletfinom nappali, hangsúlyosabb esti, vagy akár szélsőségesen karakteres színpadi sminkrôl, a Dr.Hauschka kozmetika dekor készítményei mindezeket a lehetôségeket biztosítják Önnek!

 

Tíz lépés a tökéletes Dr. Hauschka smink érdekében


1.     Make-up alap felhordása
2.     Javítóstift helyi alkalmazása - foltok elhelyezése, majd a szélek eldolgozása
3.     Translucent make-up felhordása kézzel vagy szivaccsal
4.     Porpúder felhordása púderecsettel - rögzíti és mattá teszi a make-up-ot
5.    Szemkontúr ceruzával a szemformának megfelelő kontúrt rajzolunk a felső és alsó szempillák vonalában (pillák külső oldalán)
6.     Szemhéjpúderrel finoman árnyaljuk majd világosítjuk a szemhéjat
7.     Mascara-val (szempillafestékkel) a szempillák festése
8.     Arcszínező púder (arcpír) felhordása
9.  Ajakkontúr ceruzával az ajakforma esetleges korrektúrája majd kontúrozása - a kontúr megakadályozza a rúzs szétfutását pl. a finom ráncoknál
10.   Rúzs felhordása

 

A SMINKELÉS MŰVÉSZETE

Az emberi bőrtónus és a dekoratív vonal szín intenzitásának individuális összjátékában bontakozik ki az eleven szépség. A példakép maga a természet. Annak felbecsülhetetlen növényi és ásványi kincseiből származnak a különleges eljárással, értékes receptúrákká feldolgozott szubsztanciák. Ezek szigorú minőségi kontrollnak alávetett, magas értékű adalék anyagokként kerülnek be a dekoratív kozmetikába: gyógynövény kivonatok a bőr saját aktivitásának ébresztésére, ásványi festékanyagok a természetes csillogásért, a selyem, mint megszőtt fény az ápoló és mattító hatásáért, jojóba-, avokádo- és makadámia dió olaj, rózsából és egyéb gyógynövényekből nyert olajkivonatok az intenzív ápolásért, természetes viaszok a külső behatásoktól való védelem érdekében. Ezek a természetes szubsztanciák csak egy kis spektrumot mutatnak a dekoratív vonalban felhasznált adalékanyagokból.

A sminkelés művészete egyidős az emberiséggel. Az emberiség kultúrtörténetére visszatekintve világossá válik, hogy a kultikus szokásokban és rituálékban az emberi test díszítése és egészségének megőrzése egyforma jelentőséggel bírt. Így egy pusztán díszítő kozmetika ma sem állhatja meg a helyét. Válogatott szubsztanciáival, individuális alkalmazásával a bőr, mint szerv harmonizálását, rendezését is biztosítania kell, így az ember a maga természetes szépségében fog megjelenni.

A dekoratív kozmetika helyes alkalmazásának egyik alapfeltétele, hogy figyelembe vegyük az arc formáját. Az emberi arc architektonikája individuális, a személyiség kifejeződése. Ha sminkkel ezt elváltoztatjuk, akkor ezzel a belső ember kifejeződését is megváltoztatjuk, ami tulajdonképpen csalás. Ha egy túl vékony vagy túlságosan duzzadt ajak, egy túl keskeny vagy nagyon széles orrnyereg leplezése érdekében manipulálunk, az esztétikai értelemben nem harmonizálás, hanem tudatos változtatás. Pszichológiai szempontból nézve ugyanakkor fontos szerepe lehet a dekoratív kozmetika eszközével végzett eltüntetés-nek. Tisztátalan bőr, akne-hegek, couperosis, vitiligo, vagy az arcon tükröződő egyéb megbetegedések stb. esetén jogosult is lehet ez a törekvés.

Az ember színei

A dekoratív kozmetikán át kell sugároznia az ember természetes lényének. Ehhez az szükséges, hogy az emberi bőr és szem színét figyelembe vegyük és hangsúlyozzuk. E szempontot alapján az első feladat a dekoratív készítmények kifejlesztésekor az emberi bőr színének tanulmányozása, sajátosságainak megismerése, kifejezésének megértése volt. A Dr.Hauschka dekoratív kozmetika színkompozícióit e tanulmányok során szerzett ismereteink alapján állítottuk össze: e kompozíciók az emberi bőr eredendő, természetes színvilágához igazodnak.

A természet színei

Az ásványvilág hihetetlen gazdag színárnyalatai jelentették azt a közvetítő és kifejező médiumot, melynek segítségével sikerült egy olyan dekoratív szériát kifejleszteni, amely válogatott, harmonikus színárnyalataival kihangsúlyozza az ember individuális kifejezéséti.

A színek alkalmazása

Mindig meglepő élmény, ahogy az írisz természetes színárnyalatát felerősíti egy olyan szemhéjszín, ami összekapcsolódik a szemkörnyék bőrének természetes színével.

Összefoglalóan ez annyit jelent:

a Dr.Hauschka dekoratív vonal színkompozícióihoz az ember színei szolgálnak előképül. Az egyes ember individualitása sugárzóan jelenik meg külsejében is.

Kedves Látogatónk! Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát! Erről bővebben a Adatvédelem aloldalon olvashat.