Lavera

Lavera

 

A lavera termékek története 1975-re nyúlik vissza. Thomas Haase a cég későbbi alapítója, akinek rendkívül érzékeny bőre volt, szerette volna szabadságát a szabadban, a napsütést élvezve eltölteni.

 

Miután a hagyományos kozmetikumok nem nyújtottak számára megfelelő védelmet,  elhatározta, hogy a természetben meglévő alapanyagokhoz fordul: ebből kever ki saját részére méhviaszból, olivaolajból ajakvédő krémet.
 

Ettől kezdve kutatói szenvedélye megállíthatatlan: saját biológiai termesztésű növényekből kísérletezett ki és készített receptúrákat, melyeket folyamatosan fejlesztett, tökéletesített.

 

Munkáját az a meggyőződés vezérelte, hogy a természet ereje legalább olyan hatékony  kell, hogy legyen, mint a kémiai anyagok, ugyanakkor kíméletesebb és elviselhetőbb az ember számára.

A Laverana GmbH-t 1987-ben alapította.

 

Az a felismerés, amire saját bőrén szerzett tapasztalatok alapján jött rá, egyértelműen megmutatta számára, hogy a természetben igazi erők rejlenek. A lavera szó jelentése a latinban: igaz, való, ami egyben filozófiájára és elkötelezettségére is jellemző.

A lavera a 2008-as Vivaness kiállítás díjnyertes márkája.

 A lavera termékek jellemzői:

 

- Természetesség: ellenőrzött natúrkozmetikumok, amit a  BDIH ill. NaTrue logók tanúsítanak.

 

- IMO (független ellenőrzőszerv) által ellenőrzött termékek

 

- Bőrbarát, jól alkalmazható, tesztelt anyagok, számos termék dermatológiailag tesztelt.

 

- Hatékony, saját termesztésű  bioalapanyagok (lásd a logókról szóló összefoglaló információt).

 

- Számos termék a német Öko-Test által Sehr gut = nagyon jó minőstést kapott.

 

- A Stiftung Warentest (német fogyasztóvédelmi alapítvány) számos jó minősítést közölt a termékekkel kapcsolatban.

 

Lavera tájékoztató

 

A termékcsaládok részletes ismertetőjéhez kattintson a képre:

 

 

A lavera termékeken található logók jelentése

 

 A BDIH logója megtalálható minden lavera terméken néhány sampon és hajformázó kivételével.

2009-ben a megújult Body SPA termékcsalád bevezetése óta  ezen termékeken a BDIH logót a NaTrue logója váltja fel.

 A BDIH logót azon termékek viselhetik, melyek hiteles, tanúsított natúrkozmetikumok, és ezen termékek minőségét, természetességét folyamatosan ellenőrzik. 

 

 Ahol lehetséges, a BDIH-tanúsított termékek összetevői ellenőrzött organikus művelésből ill. gyűjtésből. származnak.

Ezen termékek nem tartalmaznak szintetikus színezőanyagokat, szintetikus illatanyagot, szilikont, paraffint és kőolajszármazékokat.

Az aktív hatóanyagok, összetevők nem lehetnek genetikailag módosított termékek.

 A hatékonyságot és a termék bőrbarát mivoltát önként jelentkezőkön tesztelik.

 

A NaTrue logó 2009 őszétől jelent meg a lavera termékeken.

A NaTrue a natúr- és organikus kozmetikumok területén mintegy 250 év tapasztalatával rendelkező szakemberek tudására alapozza követelményrendszerét.

A logók 1, 2 és 3 csillaggal háromféle minőségi fokozatot jelölnek a natúrkozmetikumok területén. Ez a jelölés egyszerű, mindenki számára közérthető, nyelvektől független. A fokozatokat a termék természetes összetevőivel kapcsolatban támasztott minimális elvárások, kritériumok, követelmények szerint állapították meg.

 

Hiteles natúrkozmetikum - 1 csillaggal ellátott NaTrue logó

A termék minden szigorú, a természetes összetevőkkel szemben támasztott alapkövetelménynek megfelel. A minősítés a gyártási folyamatokra is kiterjed, csak kíméletes eljárások engedélyezettek. Szigorú előírások vonatkoznak az összetevők mennyiségének minimális és maximális meghatározására.

 

 

 

 

Hiteles natúrkozmetikum - 2 csillaggal ellátott NaTrue logó

A két csillaggal ellátott NaTrue logót azon termékek viselhetik, melyekben az állati és növényi eredetű természetes összetevők legalább 70%-a ellenőrzött ökológiai termelésből vagy ellenőrzött gyűjtésből származik az EU ökológiai szabályrendszerével összhangban.  A jelenleg folytatott tudományos kísérletek ellenére ezen a területen még nem minden termék tudja ezen minőségi követelményeket teljesíteni, pl. samponok.

 

 

 

Hiteles natúrkozmetikum - 3 csillaggal ellátott NaTrue logó

A három csillaggal ellátott NaTrue logó esetében a termékben lévő  állati és növényi eredetű természetes összetevők legalább 95%-a ellenőrzött ökológiai termelésből vagy ellenőrzött gyűjtésből származik. Ezek a termékek hiteles organikus kozmetikumok. Csak néhány termék tud ennek a szigorú követelményrendszernek megfelelni: pl. fürdőolajok.

 

 

 

 

Vegán termék - arra utal, hogy van-e állati eredetű összetevő a termékben. Ezen logót viselő termékekben kizárólag növényi összetevők vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a logó a termék vízállóságára utal.

 

 

 

 

 

 

Az arcápolási termékeknél a nagyobb hatékonyság érdekében a leverana kifejlesztett egy olyan növényi alapú folyadékot, melyet csak a leverana cég állít elő. Ez válogatott olajokat és növényi kivonatokat tartalmaz. Az összetevők mind saját bio- termesztésből származnak.

 

 

 

 

 

 

Ezt a logót az új Body SPA termékeken használják. Jelentése: Saját ökológiai termesztésből származó növényi összetevőket tartalmaz.

 

 

 

 

 

 

A terméket speciális dermatológiai vizsgálatoknak vetették alá, melyek azt bizonyítják, hogy a termék bőrbarát, jó kompatibilitású és ártalmatlan.