Növényi hajfestékek

Természet adta hajszínek

Kímélő hajfestés növényi hajfestékekkel

Semmi sem olyan vonzó, mint az egészségesen ragyogó, ápolt haj. Minden nő erre vágyik, mégis hajunk gyakran bosszúság, elégedetlenség forrása. Ezernyi varázsszert kipróbálunk, de a várva-várt eredmény többnyire elmarad. Mára a fürdőszobákban hajsamponok, hajfestékek, hajfixálók, hajzselék, hullámosítók sorakoznak, amelyeket kritikátlanul a fejünkre kenünk. Immunrendszerünk képtelen mit kezdeni a korábban sosem létezett vegyületek tízezreivel, ráadásul számtalan, korábban ártalmatlannak hitt anyagról derült ki, hogy hosszú távon egészségkárosító hatása van.

 

Így van ez a hajfestékek esetében is: a hajfestékek könnyen fölszívódnak és a szervezetbe jutnak a fejbőrön át. Akik hosszabb ideig festik a hajukat, nagyobb arányban betegszenek meg a nyirokcsomókat érintő rákos megbetegedésben, non-Hodgkin lymphomában, mint azok, akik tartózkodnak hajuk színezésétől (American Journal of Epidemology).


Nem kell lemondanunk hajunk szépítéséről, színezéséről, ha a természethez fordulunk megoldásért!

A legrégebbi hajfesték a henna, amely nemcsak festék, de hajápoló szer is. Az erős vörös festéket adó növényre sokan esküsznek, mivel a kémiai alapú festékekkel szemben nem roncsolja a hajszál szerkezetét, beburkolja és fényessé, dússá varázsolja a hajkoronát.


A LOGONA bio minősítésű növényi hajfestékeiben az egyedi színárnyalatok bio termesztésű hennából, különböző füvekből, gyümölcsökből és kérgekből tevődnek össze, melyeket növényi ápoló anyagokkal kombinálnak.


És mitől bio?

A LOGONA növényi hajfestékek nem tartalmaznak semmilyen mesterséges szín-, illat és tartósítószert, sem ammóniát, peroxidot vagy egyéb vegyi anyagot!

A por vagy krém formátumban kapható LOGONA növényi hajfestékekkel árnyalhatjuk vagy elmélyíthetjük természetes hajszínünket, de egy egészen új színtónust is adhatunk a hajnak. És mindezt anélkül tehetjük, hogy vegyi úton beavatkoznánk hajunk természetes struktúrájába.

A növényi hajfestékek másképpen színeznek

A LOGONA növényi hajfestékek különösen kímélő módon színeznek: nem hatolnak be a hajszálak szerkezetébe, mint a vegyi festékek, nem támadják meg a haj szerkezetét és természetes festékpigmentjeit, hanem a természetes hajszínünkkel kombinálva védő filmréteget képezve rakódnak le minden egyes hajszálon.
A végleges színtónus az eredeti természetes hajszín és a LOGONA növényi hajfesték összhatásából alakul ki. Az eredmény fényes és dús haj, egyedi és élénken csillogó színárnyalatok.

TIPP: ha kedvet kap a növényi hajfestéshez ne feledje alkalmazni az ásványi agyag pakolást, mellyel el lehet távolítani a korábbi vegyi festék, hajápoló- és formázó szerek maradványait.

Fontos! Az ősz haj befedésére nem alkalmasak.

Tisztán természetes színezőanyagokkal nem lehet az ősz hajszálakat tökéletesen befedni.

A Logona növényi hajfestékek nem alkalmasak szőkítésre, a haj világosabbá tételére.


Csak természetes, tiszta anyagokkal lehet hajkoronánk ragyogó, színpompás és egészséges!

Logona színárnyalatok táblázata


Látható 1-14 / 14 összesen
RácsLista
Látható 1-14 / 14 összesen
RácsLista