Baba- és gyermekápolás

Weleda baba- és gyermekápolás

A baba bőre érzékeny, és védelemre szorul. Óvni, védeni, ápolni és melegen tartani a természet legjavával lehet,- ez a nagy előnye a Weleda calendula baba- és kisgyermekápolóinak. Ápolja és elősegíti a gyermek egészségét és fejlődését anélkül, hogy szervezetét megterhelné. Kifejezetten a finom bababőr igényeinek megfelelően alkották meg őket. Minden termék különösen bőrbarát.

 

A kivonatok alapja a teljes mértékben ellenőrzött bio-termesztésekből származó calendula (körömvirág) melynek bőrnyugtató hatása van. A tiszta növényi olajok gyengéden ápolják a bőrt és elősegítik a védelmező meleg burok kialakulását. Így a pici szervezet egészségesen képes fejlődni.
A Weleda nem használ ásványi olajokat. Ezeket természetes növényi olajokkal helyettesíti, melyek nem gátolják a bőrlégzést és biztosítja a bőr számára az értékes tápanyagokat.Az első kapcsolat a babával: a bőre


A kisbaba születése különleges pillanat. Attól kezdve, hogy az újszülöttet ráfektetik édesanyja hasára, létrejön a mély földi kapcsolat a mama és babája közt. A mama testének bőrén keresztül érzi a pici csecsemő mozgását, életét, a baba szintén bőrén keresztül érezheti meg a mamából áradó melegséget, védelmet, biztonságot. A mama és kisbabája közti első komoly földi kapcsolat felvétele tehát a bőrön keresztül történik.

Ez a nagyon érzékeny védő burok egyben finom érzékszerv is, mely a születéstől fogva azonnal ellátja feladatait. Így rendkívül fontos, hogyan fogjuk, simogatjuk, babusgatjuk és ápoljuk a csecsemő bőrét.

A természetesen körülölelő simogató masszázs, a természetes és kellemes illatú bársonyos meleg fürdés, a bőr természetes légzését, védelmét, az állandó hőmérsékletet biztosító természetes ruhák, és a természetes testápolás alkalmazása, melyek ápolnak, tisztítanak és védenek, emellett a baba bőrét összekötik, és nem elválasztják a mama bőrétől.

E dolgoknak döntő jelentőségük van az élet első szakaszában a baba és a szülők harmonikus kapcsolatának kialakításában. Ön a legjobbat akarja pici babájának, válassza tehát a legjobb minőséget, a tiszta természetet. Mert az élő természetből származó ápoló-, egyensúlyt teremtő hatás alkalmazása a legnagyobb ajándék, mellyel a fejlődő, felnövekvő új életet Ön támogathatja.

A baba bőre védtelenebb

A babák bőre négyszer - ötször vékonyabb, mint egy felnőtt bőre és még nagyon védtelen. Ez azért van, mert a bőrsejtek nem rakódnak olyan sűrűn egymáshoz, mint egy felnőtt bőrénél, továbbá mert hiányzik a védő szaruréteg. Ez a szaruréteg elhalt bőrsejtekből áll, mely akkor gyarapszik, ha a baba bőre kapcsolatba kerül a környezettel, például, ha felveszi a játékait, vagy ha elkezd kúszni.

Kb. négy év múlva alakul ki teljesen a szaruréteg, mely optimális védelemmel látja el a bőrt. Amíg nem alakul ki teljesen, addig nem tud megfelelően védekezni az egészségre káros anyagok ellen. Könnyebben megbetegszik a bőr (az allergiás megbetegedések is ide tartoznak). Ezért is fontos, hogy bőrrel rokon, természetes testápolókat használjunk.
Egészséges bőr

Egy boldog baba gyorsan nő és kiegyensúlyozottan fejlődik. Ha egészséges a bőre, akkor egy sorompót képez saját maga és a külvilág között, nem áraszja el túl sok irritáló hatás. A baba bőre még nagyon érzékeny és nyitott. Ezért kell nagy figyelmet fordítani a baba ápolási termékek kiválasztására, amit Ön használ. Az egészséges ápolás nagyon fontos szerepet játszik kisbabája fejlődésében, közérzetében, hangulatában, egészségében.

A természetes alkotóelemek, mint a növényi kivonatok és olajok, természetes úton táplálják és védelmezik a bőrt. Minket, embereket arra teremtettek, hogy a természet közelében éljünk. Természetes, bőrbarát anyagokkal tápláljuk testünket, hogy megmaradjon Az ember és a természet kapcsolata.

Meleg és napos idő

A felnőtt bőrének külső rétege megvédi a bőrt bizonyos fokig a naptól. De a babáknak még nincs meg ez a réteg. A baba bőre ezért borzasztóan érzékeny a napfényre. Még nagyon kevés pigment (melamine) termelődik bőrében. Ezért jobb, ha az első hat hónapban nem tesszük ki napsütésnek.

Ez időszak eltelte után, a baba kimehet a napra, de védje őt, tegyen sapkát a fejére és adjon rá pólót. Rendszeresen dörzsölje be magas védelmi faktorú napvédő krémmel (20 vagy annál magasabb) a bőr azon részein, ami ki van téve a napnak. A legjobb, ha 10:00 és 15:00 óra között nem viszi ki gyermekét a napra.

Hideg és szeles idő

Hideg és szeles időben a baba gyorsan elveszti testhőmérsékletét, mivel nagy terjedelmű bőrfelülete a test súlyához képest. Fejük a legérzékenyebb terület: a babák testhőjének 60%-át a fején keresztül veszti el. Ezért fontos, hogy a babát meleg ruhákkal borítsuk be, különösen kezüket, lábukat és fejüket.

Hideg és szeles időben az érzékeny bababőr gyorsan irritáltá válik és kiszárad. Alkalmazzon egy különlegesen természetes krémet a baba arcán, mint a Weleda Calendula gyermekarckrém, hogy megvédje őt a kiszáradástól a hidegben és szélben.

Baba masszázs

Életének első hónapjaiban, babája kijavítja magzati helyzetét azáltal, hogy megfeszíti izmait és megtanulja kontrollálni mozdulatait. A baba masszázs erősíti a babák immunrendszerét és fokozza az izmaik rugalmasságát.

Továbbá stimulálja a vér áramlását (amely látható bőrén), szabályozza a szív ritmusát, lélegzetét és segíti az anyagcserét. A masszázs segíthet a babának lazítani, azáltal hogy csökkenti a stressz hormonok termelődését. Ezért gyorsabban elalszik, hosszabb ideig alszik és sokkal mélyebben.

Tippek a nyugtató masszázshoz

          o Forsítson időt arra, hogy teljesen a babádra figyeljen, engedjen el minden gyötrő gondolatot.
          o Győződjön meg róla, hogy a környezet kellemesen meleg és takarja be a baba azon testrészeit, melyeket nem masszíroz (nehogy a baba megfázzon).
          o Puhán és finoman beszéljen babájához, de próbáljon ne állandóan beszélni; a baba is élvezi a békét és nyugalmat a maszírozás alatt.
          o Melegítse fel a masszázsolajat a tenyerében, mielőtt a babát elkezdi maszírozni.
          o Kezdje finom cirógatással, hogy a baba hozzászokjon kezének mozdulataihoz.

A baba fürdetése

Nem kell a babát minden nap fürdetni, mert nem lesz koszos. Sőt, a baba sűrű fürdetése nem egy jó dolog, mivel hatással van a baba bőrének természetes védőrétegére (savas köpeny). Egy másik tényező, amit érdemes észben tartani, a babák energiát használnak fel, hogy visszanyerjék saját testhőmérsékletüket a fürdés után. A legtöbb babánál elég, ha két-három naponta fürdetik őket. Az esti alvás előtti fürdetéstől csodálatosan elálmosodhatnak és ellazulhatnak.

Javasolt a babát szappan nélkül fürdetni. Vízzel, szivaccsal és a szappanmentes Weleda Calendula tusfürdő & samponnal mossuk le finoman törékeny bőrét. Óvatosan szárítsuk meg a babát fürdetés után, majd kenjük be bőrét Weleda Calendula babaolajjal, mely kellemesen puhán és rugalmasan tartja.

Tipp: a meleg víznek nyugtató hatása van és segít a babát eligazítani a mindennapi élet ritmusában. Gyógynövény kivonat hozzáadása a fürdővízhez (mint a Weleda Calendula krémfürdő) megnyugtatja, lecsendesíti, és segít fenntartani a fizikai és mentális egyensúlyt.

Tippek a fürdéshez

          o Válassza ki az időt a fürdetésre, legyen szertartásszerű, valami különleges mind a baba, mind az ön számára;
          o Előre melegítse fel a szobát, különben babája túlságosan le fog hűlni. Győződjön meg róla, hogy a törölköző, amit a baba szárítására használ és a ruhák, amiket fürdetés után kíván ráadni, ne legyenek hidegek;
          o Ne készítse a fürdővizet túl forróra, mert kifárasztja a gyereket. A legjobb a 37 fok körüli hőmérséklet (98.6 fok Fahrenheit).

Látható 1-7 / 7 összesen
RácsLista
Látható 1-7 / 7 összesen
RácsLista